<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Obavezno pogledajte: Nevjerovatni crteži mladića iz Pančeva

"Dešava mi se da jedan rad crtam i 25 sati, ako mu se baš posvetim, a on je zahtjevan. Do sada sam u naletu inspiracije samo Miku Antića i Novaka Đokovića nacrtao u cugu", kaže Boban Vesić (22), talentovani Pančevac koji je uspio da radi ono što voli i lijepo zaradi od toga.

01. oktobar 2014, 12:00

Ilustracijom i portretima bavi se od malena, a kako kaže, sve je počelo spontano.
- Crtao sam ljude u školi, vježbao. Ni sam ne znam kako je sve to krenulo. Ali sjećam se da su me u školi stalno terali da ih crtam. Nastavnica me forsirala da radim što više - priča mladi Pančevac.

Miroslav Mika Antić, autor Boban Vesić

Miroslav Mika Antić, autor Boban Vesić | Foto: Privatna arhiva

Iako je u početku djelovalo samo kao negovanje talenta, Boban je riješio da svoju vještinu icrtavanja likova ljudi vjernije i od fotografija - pretvori u biznis.

- Prvo sam postavio dva tri rada na internet, vidio sam da se to šeruje, lajkuje. Shvatio sam da je sve stvar marketinga. Nedavno sam otvorio profil na sajtu fliiby.com, i od tada stalno dobijam poruke podrške - iskren je Boban.

Sa crtanjem je samo u jednom periodu posustao, tokom studiranja, ali u posljednjih godinu dana, od svog hobija može sasvim pristojno da živi.

- Jedan rad košta oko 40 evra, ali zavisi od materijala koji utrošim, vremena, veličine, kao i od toga da li je portret ili šira slika. Najčešće mi naručuju muzičke zvijezde, ali često crtam i porodične portrete. Često naručuju radove za poklon, a još se nije desilo da mi je neko tražio da napravim njihov lik - dodaje on.

Novak Đoković, autor Boban Vesić

Novak Đoković, autor Boban Vesić | Foto: Privatna arhiva

Jedan od najbolje ocijenjenih radova njegovih pratilaca je crtež djeteta, urađen tehničkom olovkom, a njega je radio 14 sati.

Stromae, autor Boban Vesić

Stromae, autor Boban Vesić | Foto: Privatna arhiva

U moru crnobijelih radova ističe se i crvena ruža na klaviru, a nju je uradio kombinovanom tehnikom uz pomoć markera, krede u olovci, grafitne olovke i aero tempere.

Izvor 24sata.rs