<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Počela prodaja ulaznica za susret BiH - Belgija

Štampano 11.000

Kvalifikaciona utakmica za odlazak na Evropsko prvenstvu u Fransuskoj 2016. godine, Bosna i Hercegovina-Belgija, koja će biti odigrana na stadionu „Bilino Polje“ u Zenici, 13.10. 2014. godine (20:45), pobudila je veliko interesovanje navijača.

01. oktobar 2014, 12:00

 Shodno tome, a uzimajući u obzir takmičarski značaj, kao i činjenicu da se radi o utakmici „visokog rizika“,  Nogometni savez BiH je blagovremeno započeo organizacione pripreme, koje su uključivale i definisanje plana prodaje i distribucije ulaznica, prenosi agencija Patria.

Ulaznice su od jutros puštene u prodaju. Nažalost, zbog limitiranog kapaciteta i sigurnosnih mjera, štampano je 11.000 ulaznica, od čega 5.800 za tribinu zapad, istok 1.350, 1.800 sjever i 2.050 jug.

Nakon neophodnih analiza i bezbjedonosnih procjena, a u skladu sa odgovarajućim standardima UEFA i FIFA, odlučeno je da se prodaja ulaznica za predmetnu utakmicu vrši na slijedeći način:

- Prodaja 6.320 ulaznica putem poslovnica ovlaštene partnerske agencije „Centrotrans“

- Prodaja 4.680 rezervisanih ulaznica za potrebe slijedećih kategorija, u skladu sa proporcionalno definisanom broju ulaznica

Treba napomenuti da prodaja ulaznica putem interneta nije bila moguća iz operativno-tehničkih razloga.

U ovaj broj uključeno je i 600 ulaznica za sjevernu tribinu, koje će dobiti Fudbalska asocijacija Belgije,  s tim što je za dolazak belgijskih navijača biti utvrđena posebna sigurnosna procedura, koja obuhvata niz mjera i aktivnosti prije njihovog ulaska u BiH, kao i prilikom ulaska na stadion „Bilino Polje“. 

Ovom prilikom, a uzimajući u obzir sve činjenice i okolonosti, nadamo se da će navijači iskazati potrebno razumijavanje i toleranciju, uz uvjerenje da bi pobjedom i stvaranjem dobrih uslova za plasman naše reprezentacije na Evropsko prvenstvo u Fransuskoj bili stvoreni uslovi za rekonstrukciju, modernizaciju i povećanje kapaciteta stadiona na kojem će nastupati naš državni tim.