Industrija video igara je odavno postala veliki biznis, a milijarde koje se tamo obrću često se preliju i podmazuju holivudsku mašineriju. Iako su katastrofalni transferi sa monitora na platno i dalje česti, sve više je onih koji "razbiju kase", ali je zaista teško zamisliti kako će izgledati "Tetris". 

Igra u kojoj igrač slaže oblike sastavljene od četiri kockice na statičnom ekranu imao je naznake "priče" tek u nekim nezvaničnim verzijama, ali Lari Kasanof, izvršni direktor kompanije "Threshold Entertainment", nije zabrinut. 

Čovjek čija je kompanija potpisala ekranizaciju "Mortal Kombata" smatra da je filmska industrija odavno promijenjena i da je snaga brenda ključna. 

"Brendovi su nove zvijezde Holivuda. Imamo već priču iza Tetrisa koji pravi mnogo maštovitiju cjelinu. To će biti veliki, epski naučno-fantastični film. Ovo nije film sa gomilom linija koje trče ekranom", rekao je Kasanof za "Volstrit džornal". 

On je istakao i da se nada da će poslije filma moći da ojača brend Tetrisa (?!) i da stvara "osnovu za lokacijsku zabavu, baziranu na tome koliko je projekat epski". 

Ako je za neku utjehu, bar se ne spominje Uve Bol kao reditelj.