<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Njujork Tajms ulaže u digitalnu budućnost

NJUJORK

Američki list "Njujork Tajms" saopštio je danas da će smanjiti broj zaposlenih i uložiti sredstva u "digitalnu budućnost", pošto je prihod od reklama u štampanom izdanju opao, zbog čega je vrijednost akcija kompanije oslabila za 7 odsto.

01. oktobar 2014, 12:00

Kompanija nije precizirala koja će odjeljenja biti pogođena, ali se navodi da neće biti odbuhvaćene oblasti digitalnih tehnologija i ključnih proizvoda.

"Redukcija broja zaposlenih variraće u čitavoj kompaniji", navodi se u saopštenju.

Raskid ugovora uz isplatu otpremnine biće ponuđen višim menadžerima u štampanom izdanju, kao i u odjeljenjima za digitalne poslove i marketing.

"Njujork tajms" će u narednim mjesecima uložiti značajna sredstva u razvoj mobilnog izdanja i digitalnih proizvoda, marketinga i specifičnih oblasti štampanog izdanja, navodi kompanija.

Očekuje se da će prihod od digitalog marketinga u aktuelnom kvartalu biti povećan za 16 odsto pod uticajem sve obimnijeg korištenja pametnih telefona i video sadržaja, ali da će ukupan prihod od reklama biti na nuli.