<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

MUP RS: Nisu stigli ruski specijalci već umjetnici

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) demantirao je danas "neistine" koje su, kako je saopšteno, objavili pojedini mediji iz Federacije BiH, a odnose se na navodni boravak "148 ruskih specijalaca i obavještajaca na teritoriji Republike Srpske“.

02. oktobar 2014, 12:00

Iz MUP-a RS saopšteno je da je „MUP RS obaviješten da će na području Republike Srpske boraviti određeni broj ruskih državljana, uglavnom umjetnika i članova umjetničkih društava iz Ruske Federacije koji učestvuju na manifestaciji povodom obilježavanja 100 godina od Prvog svjetskog rata koju organizuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske s Ruskom Federacijom“.


Također, oni su u svom saopštenju pozvali medije da ubuduće prvo zvanično provjere takve informacije prije nego što ih objave, a ne da šire neistine i uznemiruju javnost.


Podsjećamo, pojedini mediji u RS i  u FBiH objavili su da je „na područje RS prije nekoliko dana stiglo više od 140 ruskih specijalaca koji svoj boravak nisu prijavili, niti je tačno poznat razlog njihovog dolaska.


''Specijalci su smješteni u tri hotela na području Laktaša, dok je jedan dio njih smješten u Centar za obuku policijskih snaga MUP-a RS-a na Palama'', stajalo je, između ostalog, u tim informacijama.