<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Policajci u uniformama i civilnim odijelima osiguravaju biračka mjesta

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo postupa po planu Akcije izbori 2014. godine. Angažiran je dovoljan broj policijskih službenika u uniformi i civilnim odijelima i oni će u skladu s Izbornim zakonom osiguravati biračka mjesta, kazao je Agenciji Fena glasnogovornik MUPKS-a Irfan Nefić.

12. oktobar 2014, 12:00

Jutros sam obišao nekoliko biračkih mjesta, naši policijski službenici su na terenu, nema nikakvih problema do sada nisu zabilježeni, nadam se da će tako i ostati, kazao je Nefić.

Dodao je da "već od polovine septembra policijski službenici MUPKS-a osiguravaju mjesto za brojanje u Zetri, a, a urađene su pripreme i planovi po policijskim upravama u vezi s predizbornim, izbornim i postizbornim aktivnostima na području KS-a".

Naši policijski službenici izvršit će i nakon završetka glasanja pratnju izbornog materijala do sabirnog centra za glasanje, kazao je Nefić.

U stalnom zasjedanju je i štab Akcije izbori 2014. godine kojim predsjedava policijski komesar Vahid Ćosić, a imamo naše predstavnike i u štabu na federalnom i na državnom nivou. Razmjenjujemo informacije i svakako da ćemo postupati u skladu sa Zakonom o policijskim službenicima i Zakonom o unutrašnjim poslovima uz poštivanje Izbornog zakona BiH, naglasio je Nefić.