<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Izvještaji MUP-ova o bezbjednosnoj situaciji - ovo su dosad zabilježeni incidenti

CIK BiH dobila je podatak od direktora Uprave policije RS u 13,38 sati o stanju sigurnosti u tom entitetu.

12. oktobar 2014, 12:00

Prema evidenciji MUP-a RS, u periodu od 11 do 13 sati nije bilo bezbjednosno interesantnih događaja u kojima je bila potrebna intervencija policije niti je bilo prekidanja izbornog procesa na biračkim mjestima.

U jutarnjim satima na području RS-a, oko devet sati, na biračkom mjestu Kiseljak-Banja Vrućica, Opština Teslić, zabilježeno je da je birački odbor greškom dao dva istovjetna glasačka listića građaninu koji je nakon glasanja iznio jedan neupotrijebljeni glasački listić iz prostorija izbornog mjesta i isti pocijepao. Prema navodima MUP-a RS, to biračko mjesto je bilo privremeno zatvoreno od 9,15 do 9,52 sati. O ovom događaju obaviješteno je nadležno tužilaštvo RS. Iz MUP-a RS tvrde da događaj nema obilježje krivičnog djela ili prekršaja.

Prema podacima koje je CIK-u BiH dostavio štab akcije "Izbori" federalnog MUP - Uprave policije, u periodu od sedam do 11 sati na biračkim mjestima u FBiH i dalje su evidentirana dva događaja narušavanja javnog reda i mira, kao što je i saopćeno u 12 sati. Naime, na biračkom mjestu u OŠ "Muhsin Rizvić", Općina Fojnica, jedna osoba je narušila javni redi mir naročito drskim ponašanjem. Policijski službenici podnijeli su prekršajni nalog protiv te osobe.

Takođe, u mjestu Kijevo u Sanskom Mostu došlo je do narušavanja javnog reda i mira od dvije osobe zbog čega je to biračko mjesto bilo privremeno zatvoreno od 8,10 do 8,50 sati. Policijski služebnici oduzeli su zakonom propisane mjere protiv navedenih osoba.