<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

KUPEK 101: Male tajne velikog majstora

Gost Flavio Rigonat...

15. oktobar 2014, 12:00

KUPEK ima nekoliko novih početaka, a biće ih sigurno još. Jedan od njih je 101. emisija koja je prvi put išla uživo na http://kupek.listen2myradio.com/. Tu čast da učestvuju u ovom pionirskom poduhvatu za KUPEK imali su Ana Pejović Grmuša i Flavio Rigonat.

Ana je naša učestala gošća, sa razlogom. Ovoga puta pričali smo o dečjem književnom festivalu “Krokodokil”, pomacima između dva “Krokodokila” kad je reč o književnosti za decu...Kako je sve zvučalo i izgledalo pred prvi festival poslušajte u ovom 59. KUPEK izdanju.

Drugi gost, ili možda bolje reći glavni gost je bio Flavio Rigonat. Ako izuzmemo ekipu iz “Krokodila” koja se bavi i izdavaštvom do sad se nije baš dešavalo da smo pričali sa izdavačima. Flavio je, međutim, puno više od toga. Njegova izdavačka kuća “Lom” ne objavljuje bombastične naslove. Dosta promoviše američku književnost, a i ovu “našu”, a to priznaćete, barem u Srbiji i nije najpopularnije.

Objavio je više romana sa prostora Hrvatske, Slovenije i BiH nego iz same Srbije, ali to ga svakako nije automatski svrstalo u potencijalne goste KUPEK-a. Bitno je ono šta je objavljivao. Marko Tomaš, Tea Tulić, Robert Perišić, Dušan Čater, Nenad Stipanić...Ovo su samo neki od autora koje je potpisala izdavačka kuća “Lom”, a posebno smo ih izdvojili jer je za ovu priliku Flavio izdvojio i poneku knjigu na poklon. Potrebno  je samo da poslušate emisiju kako bi čuli o kojim naslovima je reč i da se javite na [email protected].

U noći kad su dronovi napadali Beograd poslušajte umirujući glas razuma u 101. KUPEK emisiji .