<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pokrenuti disciplinski postupci protiv oba fudbalska saveza

NION

UEFA je pokrenula disciplinske postupke protiv fudbalskih saveza Srbije i Albanije, nakon utakmice koja je prekinuta sinoć poslije incidenta sa zastavom na kojoj je bila mapa "velike Albanije".

16. oktobar 2014, 12:00

Protiv Fudbalskog saveza Albanije disciplinski postupak je pokrenut zbog odbijanja da igraju utakmicu i prikazivanja nedozvoljenog banera, saopšteno je na sajtu UEFA-e.

Disciplinski postupak je pokrenut protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog bacanja petardi i raketa, ometanja publike, ulaska navijača na teren, nedovoljne organizovanosti i korišćenja laserskog pokazivača, navode iz UEFA-e.

Slučaj će UEFA rješavati 23. oktobra.

Fudbalska utakmica između reprezentacija Srbije i Albanije prekinuta je sinoć u Beogradu nakon incidenta kada se pred kraj prvog poluvremena iznad terena pojavila mala letjelica sa albanskom zastavom.

Američki državljanin Olsi Rama, brat albanskog premijera Edija Rame, koji je bio priveden sinoć u VIP loži stadiona Fudbalskog kluba "Partizan", pošto je upravljao dronom sa zastavom na kojoj je bila mapa "velike Albanije", pušten je na slobodu.

Rama je bio priveden pod osnovanom sumnjom da je organizovao i rukovodio incidentom sa zastavom "velike Albanije" poslije kojeg je prekinuta fudbalska utakmica reprezentacija Srbije i Albanije.