<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Bjankijevo stanje i dalje kritično, ali stabilno

Vozač Marusije Žil Bjanki i dalje se bori za život u bolnici u Jokaičiju, a njegovo stanje je i dalje kritično, ali stabilno.

16. oktobar 2014, 12:00

Bjanki je doživio teške povrede u udesu tokom trke za Veliku nagradu Japana 12. oktobra, kada je udario u dizalicu koja je pored staze iznosila bolid Adrijana Sutila.

"Posljednji dani su bili ekstremno teški za Žila i njegovu porodicu. Kao posljedica nesreće na Suzuki, veliki broj medicinskih izazova je trebalo da bude prevaziđen i situacija ostaje izazovna zbog teške povrede glave. Žil je i dalje u kritičnom, ali stabilnom stanju. Porodici Bjanki mnogo znače sve poruke podrške, posebno one koje su iskazane tokom trke za Veliku nagradu u Sočiju", stoji u saopštenju Marusije.

Ovaj tim Formule 1 takođe je oštro reagovao na tvrdnje pojedinih medija da Bjanki nije usporio, uprkos dvostrukim žutim zastavicama, kao i da mu je tim poručio da ubrza da bi zadržao Markusa Eriksona.

"Marusija je šokirana i ljuta zbog tih optužbi. U vrijeme kada je naš vozač u teškom stanju u bolnici užasno je što moramo da odgovorimo na uznemirujuće optužbe i netačne informacije. Ali pošto su te optužbe u potpunosti lažne, tim nema alternativu nego da to demantuje" ističe se u saopštenju Marusije.