<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Putin i Porošenko u Milanu razgovarali iza zatvorenih vrata

Ukrajinska kriza

Ruski predsjednik Vladimir Putin i predsjednik Ukrajine Petro Porošenko sastali su se danas na margini 10. Azijsko-evropskog samita (ASEM) u Milanu, javlja Anadolu Agency (AA).

17. oktobar 2014, 12:00

 Domaćin sastanka dvojice zvaničnika bio je italijanski premijer Matteo Renzi koji je dočekao dvojicu zvaničnika izrazivši zadovoljstvo njihovom posjetom.

Sastanak je održan iza zatvorenih vrata.

Na ASEM-u učestvuju i njemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsjednik Francois Hollande, britanski premijer David Cameron, predsjednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso i predsjednik Evropskog vijeća Herman Van Rompuy.

Učesnici će  razgovarati o posljednjim dešavanjima u Ukrajini nakon čega će se italijanski premijer obratiti novinarima.

Talijanski premijer, koji se sinoć sastao sa ukrajinskim predsjednikom Porošenkom, danas bi se trebao sastati i sa predsjednikom Putinom.

Na margini Samita, ruski predsjednik se sastao i sa Merkel i italijanskim predsjedikom Giorgiom Napolitanom. Putin i Merkel su tom prilikom razgovarali o primirju u Ukrajini, kao i o energetskoj saradnji dvije zemlje.

Ruski predsjednik Putin je jučer u Milanu posjetio i bivšeg talijanskog premijera Silvia Berlusconija, s kojim ima vrlo bliske prijateljske odnose.