<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Uhapšena dva dilera droge, pronađene laboratorije za proizvodnju skanka

Banja Luka

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Banja Luka uhapsili su jučer dvije osobe osumnjičene za promet narkotika te pronašli dvije laboratorije za vještački uzgoj opojne droge skank.

17. oktobar 2014, 12:00

 Jedna od laboratorija bila je u porodičnoj kući u mjestu Čađavica, u općini Ribnik, a druge u porodičnoj kući u ulici Jovana Raškovića u Banjoj Luci.

U akciji policije oduzeto je ukupno 488 stabljika indijske konoplje različite veličine, UV lampe, saksije različitih veličina i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s uzgojom opojne droge, zatim SIM kartice, laptop, mobilni te telefoni različitih marki. 

Iz CJB Banja Luka je potvrđeno da su slobode lišeni Ž.M. (1970.) i R.Đ. (1954.) oba iz Banja Luke, koji se sumnjiče da su izvršili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. 

Policija je izvršila i pretrese s ciljem procesuiranja osoba koje su na područjima Banje Luke, Prijedora i Ribnika neovlašteno nabavljali i stavljali u promet opojnu drogu marihuanu.