<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Svečano otvorene škole obnovljene nakon majskih poplava

Maglaj

Zamjenik šefa Delegacije Evropske unije (EU) u Bosni i Hercegovini Renzo Daviddi posjetio je danas škole u općini Maglaj, koje su pretrpjele ogromne štete tokom katastrofalnih poplava u maju ove godine.

18. oktobar 2014, 12:00

Daviddi je svečano otvorio Javnu ustanovu (JU) Mješoviti srednjoškolski centar Maglaj i JU Gimnazija "Edhem Mulabdić“, koje su obnovljene u okviru programa za oporavak od poplava koji finansira EU.

Ove škole, koje se nalaze u jednom zajedničkom objektu, pretrpjele su vrlo teška oštećenja tokom poplava u maju te da su obnova i sanacija završene prošle sedmice.

"Radovi su uključivali postavljanje novih električnih instalacija, termoizolacione fasade, sistema za grijanje, sanitarnih čvorova, podova, zamjenu stolarije, renoviranje zidova te obnovu krova" - kazala je za Agenciju Fena savjetnica za komunikacije u sklopu programa za oporavak od poplava Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) Ida Mahečić- Bajović.

Ističe da je cjelokupna vrijednost ove investicije EU iznosila 664.461 KM.

Učenici obiju škola su uz prigodan program zahvalili donatorima, a Daviddi je izrazio zadovoljstvo jer je lično vidio kako pomoć EU konkretno donosi promjene u životima ljudi koji žive na područjima pogođenim poplavama.

Daviddi je također istakao da je novac koji dolazi direktno od građana EU znak solidarnosti i predanosti da se pomogne ljudima u Maglaju, ali i u ostalim područjima pogođenim poplavama u BiH.