<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pljačkaš oteo policajcu pištolj i uperio mu ga u glavu

Hrvatska

Puljanin (35) zatečen u krađi u trgovačkom centru napao je danas oko 15 sati najprije policajku, a zatim i policajca, kojemu je oteo službeni pištolj i prislonio mu ga na glavu, no ubrzo je stigla druga policijska ophodnja koja je uhapsila napadača.

18. oktobar 2014, 12:00

 Po riječima glasnogovornice istarske policije Nataše Rogić-Jukopile, policiji je u 14,50 sati dojavljeno da je zaštitar jednoga trgovačkog centra u pulskoj četvrti Šijani zatekao mušku osobu u krađi. Nakon dolaska policije, 35-godišnjak je tokom postupka pobjegao, ali ga je policija ubrzo sustigla u obližnjoj ulici. Prilikom naguravanja, najprije je napao policajku, a zatim i policajca, kojemu je u jednom trenutku oduzeo službeni pištolj i uperio mu ga u glavu, ali nije pucao.

Ubrzo je stigla druga policijska ophodnja, koja je napadača uhapsila i privela ga u policijsku stanicu, gdje se nad njim provodi kriminalističko istraživanje.