<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Besplatan pregled u okviru borbe protiv karcinoma dojke

U okviru mjeseca borbe protiv karcinoma dojke Bolnica Istočno Sarajevo organizovaće od 27. do 31. oktobra besplatan klinički pregled u kabinetu za bolesti dojke, od 8.00 do 14.00 časova.

19. oktobar 2014, 12:00

Iz Bolnice Istočno Sarajevo saopšteno je da je sve veći broj žena koje obolijevaju od raka dojke, a oktobar mjesec je u znaku borbe protiv ove bolesti.

Karcinom dojke je najčešća maligna bolest ženske populacije i čini 16 odsto svih malignih bolesti kod žena, a u rijetkim slučajevima javlja se i kod muškaraca.

Prema dostupnim podacima, u svijetu svake godine oboli više od milion žena, dok u Republici Srpskoj od ove bolesti godišnje oboli oko 250 žena.

Ženama oboljelim od ove bolesti u Republici Srpskoj dostupni su svi savremeni oblici liječenja i terapijske mogućnosti koje se primjenjuju u svim najrazvijenijim zemljama.

Prevenciji karcinoma dojke treba posvetiti svih 365 dana u godini, jer je šansa za izlječenje rano otkrivenih tumora iznad 85 odsto.

Ukoliko se otkrije na vrijeme, rak dojke se uspješno liječi, zbog čega se pozivaju žene na prevenciju - redovne mamografske preglede i kontrole, ali i vođenje zdravog života.