<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo pekara

Novosadska policija uhapsila je juče muškarca starog 40 godina iz Begeča pod sumnjom da je počinio teško ubistvo i odredila mu pritvor u trajanju do 48 sati.

19. oktobar 2014, 12:00

Prethodne noći oko 1.30 u pekari u mjestu Begeč nađeno je tijelo Slobodana Stojanovskog (1952), saopštio je ranije danas direktor policije Milorad Veljović.

On je rekao da je privedeno više lica koja se mogu dovesti u vezu sa tim ubistvom, ali da to krivično djelo nije izvršeno na nacionalnoj osnovi.

Tijelo pekara pronađeno je u dvorištu njegove kuće u kojoj se nalazi i pekara "Sloboda", a tijelo je pronašao pomoćni radnik kad je došao na posao.

Komšije nastradalog pekara kažu da ništa nisu čule tokom prethodne noći kao i da pekar, koji je od smrti majke prije godinu dana živio sam u kući, nije bio konfliktna ličnost, kao i da ne pamte da se ikada sa nekim potukao.

Veljović je rekao da će se poslije izvršene obdukcije tačno utvrditi šta je uzrok smrti.

"Policija je odmah preduzela operativne mere na rasvetljavanju ovog događaja i tom prilikom je do sada privedeno više lica koja se mogu dovesti u vezu sa ubistvom Stojanovskog", rekao je Veljović i dodao da je tijelo nađeno u sklopu porodične kuće sa povredama nanijetim oštrim predmetom.

On je u saopštenju za javnost objasnio da je riječ o licima koja su sklona konzumiranju alkohola, a koja su bila u čestom, gotovo svakodnevnom kontaktu s pokojnim Stojanovskim.

"Ono što želim ovom prilikom da kažem to je činjenica da ovo krivično delo nije izvršeno po bilo kojoj nacionalnoj osnovi niti je motivisano događajima na utakmici Srbije i Albanije, niti se može dovesti u bilo kakvu vezu sa zadnjim događajima kada su razbijani objekti ili izlozi lica, odnosno objekti koji su u vlasništvu lica druge nacionalnosti", rekao je Veljović.