<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nova nagrada za Brankicu Stanković

Urednica ''Insajdera'' Brankica Stanković dobila je nagradu za istraživačko novinarstvo koja se dodjeljuje za teritoriju jugoistočne Evrope.

20. oktobar 2014, 12:00

Nagradu za izvanredna dostignuća u istraživačkom novinarstvu dodjeljuju evropske organizacije SEEMO i Centralnoevropska inicijativa i Konrad Adenauer Fondacija, na ovogodišnjem Medijskom forumu u Skoplju, prenosi B92.

Za nagradu je bilo 38 nominacija iz 14 zemalja, a ziri su između ostalog činili prestižni istraživački novinari iz Albanije, Hrvatske i Rumunije.

Osim glavne nagrade, dodjeljena je nagrada za mlađe novinare koja su primili novinari iz Sarajeva, a pohvaljen je rad i novinarke Ane Babinets iz Ukrajine

Nagradu su u ime autorke ''Insajdera'' primili članovi tima pošto se Brankica Stanković nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama gdje će joj u dvije odvojene ceremonije u Njujorku i Los Anđelesu biti dodjeljena nagrada za hrabrost Međunarodne fondacije žena u medijima sa sjedištem u Vašintonu.