<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ko zastrašuje stanovnike Kalifornije? - Uhapšen jedan od 20 jezivih klovnova

Imate strah od klovnova? Jesu li vam likovi poput Penivajza iz romana Stivena Kinga "To" utjerali strah u kosti? To nije ništa šta ovih dana proživljavaju stanovnici kalifornijskog gradića Bejkesfild

20. oktobar 2014, 12:00

Prije nekoliko dana 14-godišnji dječak preobučen kao klovn uhapšen je, jer je strašio dijete u svom komšiluku. Tinejdžer je optužen za zlostavljanje maloljetnika.

Ovo uznemiravanje je samo jedno u nizu od 20 izvještaja iz Kern Countyja prošle sedmice, a u vezi sa klovnovima koji zastrašuju djecu.

Policija je dobijala prijave od građana koji su im govorili da viđaju klovnove koji nose pištolje, mačete i bejzbol palice.

Ovo više nije stvar zabave za policiju u Bejkersfieldu. Iako niti jedna podnesena prijava nije dosad rezultirala u čin nasilja, policija se boji eskalacije ovog trenda zastrašivanja.



“Hapsićemo. Želimo da se ovo zaustavi." rekao je policijski naradnik iz Bakersfileda Džozef Grabs Grubbs listu L.A. Times.

Podjetimo, sve je počelo od "nevinog" projekta jednog para, koji je na Instagram profilu "Wascoclown" počeo da kači fotografije muškarca u klovnovskom odijelu sa jezivom klovnovskom maskom i balonima u ruci na različitim lokacijama u jednom od gradića.

Uhapšeni tinejdžer izjavio je kako je kopirao"Wascoclowna". Par koji je osmislio "Wascoclown projekat" rekao je medijima kako osuđuju nasilje i kako nemaju veze sa ostalim klovnovima.