<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Sedam narodnih vjerovanja kako da novac ostane u kući!

Puko praznovjerje ili vjerovanje utemeljeno na nekim zakonima privlačenja energija? Prosudite sami. Donosimo vam 7 starih narodnih vjerovanja o novcu…

20. oktobar 2014, 12:00

 1. Kada pozajmljivati novac i tražiti povišicu.

Povišicu je najbolje tražiti u sredu tokom dana. Ne pozajmljujte novac prijateljima i poznanicima u utorak. Kako kažu vjerovanja, ujutro treba davati i uzimati zajam, zato što operacije s novcem uveče ili noći vode u propast. Trudite se da nikada ne tražite zajam, a češće dajte novac onome ko ga od vas traži jer ćete ga tako programirati da vam se vrati na drugi način.

2. Plata mora da “prespava”.

Da bi novac koji ste zaradili volio vaš novčanik i dom, onog dana kada dobijete platu nemojte potrošiti ni novčić. Čitava bi svota trebala, prema vjerovanju, “prespavati” na vašem računu.

3. Kada džepovi donose novac.

Džepove odjeće koja visi u ormaru napunite sitnim papirnatim novcem. Novac ne voli pocjepane džepove ili otpalu dugmad.

4. Novčanica za sreću u novčaniku.

U novčaniku nosite “srećnu” novčanicu – prvi zarađeni novac ili onaj dobijen od dobre osobe. Tu novčanicu nemojte potrošiti – ona je talisman finansijske sigurnosti.

5. Čuvajte kovanice.

Nikada ne držite novčanik prazan, neka u njemu bude barem pokoji novčić. Sav novac mora biti glavnom stranom okrenut prema vlasniku.

6. Ne kradite tuđu sreću

Novac dobijen na kocki, zarađen nepošteno, pronađen ili pocepan, ne donosi sreću i zato se ne treba zadržavati u vašem novčaniku. Podelite ga sirotinji ili brzo potrošite.

7. Čuvajte krupnu novčanicu.


U domu treba godinu dana čuvati krupnu novčanicu, koja će se napuniti vašom energijom i početi da privlači novac.
Pa sad, ovo nije teško, a ako pali, dobro će biti!