<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Čovjeka s Downovim sindromom nazvali nevjernikom i odrubili mu glavu

Svjedok okupacije Kobanija

"Džihadisti su u maju oteli devetogodišnje dječake koji su išli na pregled u Aleppo. Dječake su zatvorili u džamije i natjerali ih da uče šerijatski zakon. Oni koji nisu dovoljno brzo učili Kuran bili su šokirani strujom", izjavila je Raushan Halil, supruga kurdskog aktivista.

20. oktobar 2014, 12:00

"Životinje to nikada ne rade", prokomentirao je Bazran koji je sa suprugom svjedočio opsadi Kobanija.


Bazran i njegova supruga prešli su u Tursku na intervju s RT-ovim novinarom noseći laptop pun uznemirujućih fotografija i snimaka.

"U gradu je živio čovjek s Downovim sindromom. Nije mogao razumjeti situaciju i nije mogao pobjeći. Kada su stigli džihadisti ISIL-a odrezali su mu glavu i slikali se s njom. Fotografije su objavili na društvenim mrežama te su napisali da su ubili ateista", kazao je Bazran.

Džihadisti koriste hemijsko oružje?

Bazran je pokazao fotografije iz mrtvačnice u Kobaniju na kojima su prikazana izgorena tijela. Aktivist tvrdi da je to posljedica napada bijelim fosforom. Bez obzira koliko je mala ozljeda, čim tvar uđe u tijelo, ljudi doslovno izgore iznutra prema vani, pojasnio je Bazran.

Supruga Raushan kazala je kako džihadisti odsijecaju prste ako vas ulove da pušite, a konzumiranje alkohola kažnjivo je zatvorom. Žena koja je viđena s muškarcem koji joj nije u rodu bit će kamenovana do smrti.