<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Moskva: Pao avion, ima žrtava

Pet osoba poginulo je prilikom pada privatnog aviona "Falkon-50" na moskovskom aerodromu Vnukovo, javila su ruske agencije, pozivajući se na istražne organe.

21. oktobar 2014, 12:00

Ruski TV kanal "Lajf njuz" na svom sajtu piše da je pri rušenju aviona poginuo direktor francuskog energetskog koncerna "Total" Kristof de Maržeri.

Kompanija "Total" je saopštenjem potvrdila da je u padu aviona stradao direktor te kompanije.

Prema preliminarnim informacijama, letjelica se sudarila sa vozilom za čišćenje snega, u uslovima magle.

Istraga je pokazala da je vozač koji je upravljao vozilom za čišćenje snijega bio pod uticajem alkohola, rekao je novinarima Vladimir Markin, šef ruske istražne komisije, prenosi "Raša tudej".

Morozova je rekla da se utvrđuje identitet žrtava, a RIA Novosti pozivajući se na aerodromsku pres službu navodi da se u avionu nalazio jedan putnik, državljanin Francuske.

Predstavnica Moskovske međuregionalne istražne saobraćajne uprave Istražnog komiteta Tatjana Morozova, rekla je da je po prvim informacijama, avion letio iz Moskve za Pariz, a na mjestu pada pronađeno je pet beživotnih tijela.