<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Plasiraćemo se na Euro

Edin Džeko

Edin Džeko će se dugo sjećati 2014. godine. Ne samo da je osvojio titulu u Engleskoj sa Manchester Cityjem, već je sa nacionalnom selekcijom učestvovao po prvi put na Svjetskom prvenstvu u fudbalu, piše Uefa.com.

21. oktobar 2014, 12:00

 Nakon Svjetskog prvenstva Džeko je od Emira Spahića preuzeo kapitensku traku i zacrtao je sebi novi cilj – plasman na Euro 2016 u Francuskoj.

"Utakmica protiv Kipra je pokazala da se ne treba poigravati ni sa jednim protivnikom. To definitivno nije bio naš najbolji dan“, rekao je Džeko za Uefa.com.

Istakao je da su Belgijanci favoriti za osvajanje prvog mjesta u grupi.

"Ni druge ekipe nisu loše. Morat ćemo dobro pratiti Vels, Izrael i Kipar. Oni će se zajedno sa nama boriti za drugo i treće mjesto. Uvjereni smo da se možemo plasirati. Naravno da je to izgledalo teško nakon prve utakmice, ali imamo još uvijek dovoljno mečeva da postignemo naš cilj“, naglasio je Džeko.

Naveo je da reprezentacija BiH još uvijek nije na nivou vodećih selekcija svijeta.

"Naša selekcija ima dosta kvaliteta. Drugi timovi nas poštuju nakon što smo se plasirali na SP u Brazilu. Moramo opet pronaći formu iz ranijih kvalifikacija“, rekao je Džeko.

Za Džeku je velika čast što je dobio kapitensku traku.

"Oduvijek sam sanjao da igram za reprezentaciju a sada sam i kapiten nacionalne selekcije“, dodao je.

Na pitanje da li je istina da se u reprezentaciji BiH često govori i njemačkim jezikom, Džeko je potvrdo odgovorio te dodao da 14 od 22 igrača selekcije znaju njemački jezik.

Smatra da je engleska Premier liga najbolja na svijetu, a od svjetskih zvijezda izdvojio je Messija, Ronalda i Ibrahimovića, za koje smatra da su bolji od ostalih.