<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

OČEKUJE SE SNIJEG: Meteoalarm izdao žuto upozorenje za cijelu BiH

Meteoalarm izdao je žuto upozorenje za BiH za srijedu, 22. oktobar. Nakon sunčanih dana uslijediće oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama i u nižim dijelovima se očekuje snijeg.

22. oktobar 2014, 12:00

 “Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate praktikovati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informisani o očekivanim meteorološkim uslovima i izbjegnite moguće rizike”, stoji u upozorenju Meteoalarma.

Danas će u BiH preovladavati oblačno sa kišom. Obilnije padavine očekuju se u cijeloj zemlji ,a na planinama snijeg.U centralnim i istočnim područjima Bosne snijeg i susnježica su mogući i u nizinama. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u jutarnjim satima sa jakim udarima, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha većinom između 5 i 11 stepeni, tokom dana u padu. Na jugu Hercegovine jutarnja temperatura zraka od 12 do 16 °C, a najviša dnevna do 20 stepeni.