<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Savez ima potpuno povjerenje u Hiddinka

Holandija

Uprkos lošem početku kvalifikacijskog ciklusa za nastup na evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine, Nogometni savez Holandije ima potpuno povjerenje u rad selektora Guusa Hiddinka, saopćio je direktor Saveza Bert van Oostveen i na taj način odbacio glasine o Hiddinkovom odlasku.

22. oktobar 2014, 12:00

Holandija, koja je na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu pod vodstvom sadašnjeg trenera Manchester Uniteda Louisa van Gaala osvojila treće mjesto, pod Hiddinkovim mandatom je upisala tri poraza u četiri odigrana susreta. 

Nakon tri kvalifikacijske utakmice u grupi A, Holađani su pobijedili Kazahstan s 3:1, te izgubili od Češke s 1:2 i Islanda s 0:2. 

Svi smo željeli bolje rezultate na početku kvalifikacija. Bez obzira na loše rezultate naš cilj je plasman na EP u Francuskoj. Na idućim utakmicama moramo nastupiti kao cjelina. U ekipi će doći do određenih promjena, ali sada je rano o tome govoriti - rekao je Hiddink.