<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ovo je moj grad: Projekat za bolju socijalizaciju mladih iz ruralnih područja

Udruženje građana „Zdravo da ste“ uz podršku Grada Banjaluka i saglasnost Ministartva prosvjete i kulture RS realizuje projekat „Ovo je moj grad“.

23. oktobar 2014, 12:00

Cilj projekta „Ovo je moj grad“ je upoznati mlade iz ruralnih područja sa načinima za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, pružiti im priliku za bolju socijalizaciju i integraciju u društvenom životu grada Banjaluka te dati informacije kako da se aktivno uključe u društveni život zajednice kao volonteri i/ili aktivisti.

Projektom će biti obuhvaćeni mladi koji pohađaju deveti razred u tri osnovne škole u ruralnom području grada Banjaluka („Miroslav Antić“ Bistrica, „Milutin Bojić“ Potkozarje i „Petar Kočić“ Kola).

Iz UG Zdravo da ste rekli su da će tokom projekta za učenike devetih razreda pomenutih škola biti organizovane jednodnevne posjete kulturnim institucijama, omladinskim organizacijam i organizacijam za mlade; štampan i distribuisan info materijala sa svim resursima za mlade u gradu Banjaluka.

"Učenici direktno uključeni u aktivnosti projekta održaće prezentaciju za Savjet učenika, Savjet roditelja kao i za sve učenike u svojim školama gdje će predstaviti sadržaje kulturnih ustanova, omladinskih i organizacija za mlade koje su posjetili. Na ovaj način želimo da podržimo bolje informisanje mladih iz ruralnih sredina i povećamo njihovo učešće u životu zajednice putem stvaranja uslova za aktivnije i produktivnije djelovanje novih naraštaja, ali i da ih upoznamo sa ustanovama i udruženjima koji nude kvalitetne sadržaje za mlade. Efekti razvoja vlastitih kapaciteta i njihovog učešća biće vidljivi i kroz njihov aktivizam u lokalnim sredinama u narednom periodu. Takođe, ovim projektom želimo podržati ostvarivanje prava na participaciju i jednake mogućnosti ove populacij", napominju iz ovog Udruženja.

Udruženja građana „Zdravo da ste“ osnovano je 1996. godine s ciljem pružanja podrške u razvoju i socijalne integracije djece i mladih, posebno onih sa problemima u razvoju, mladih iz osjetljivih grupa, podrške razvoju kreativnosti i pripremanju mladih za aktivno učešće u demokratskom društvu.