<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zagrebački srednjoškolci jedni druge udaraju i namjerno se bacaju u nesvijest

Suludi izazov

Na internetu su se pojavile video snimke učenika zagrebačke I Ekonomske škole i škole Nikole Tesle koji padaju u nesvijest radi smanjenog dovoda kisika u mozak.

23. oktobar 2014, 12:00

SwoonChallenge, kako ga nazivaju akteri iz navedenih škola je kada jedna osoba u čučnju užurbano diše, nakon čega se ustane te prisloni na zid. U tom trenutku druga osoba rukama pritišće vaša prsa što dovodi do padanja u nesvijest, a dvojici iz video priloga to je i uspjelo, piše portal Srednja.hr.


Momci iz navedenih škola zabavljaju se tako da se međusobno guše, a dio razred gleda uz popratne zvukove smijeha i upaljene mobitele.

Prema nekoliko rječnika, Swoon je padanje u nesvijest, a u modernijem smislu nema tu konotaciju nego se opisuje kao osjećaj ekstremne sreće. U hrvatskoj školskoj terminologiji riječ je o namjernom padanju u nesvijest kada vas netko guši.

SwoonChallenge je očito orginalan hrvatski proizvod koji jasno dočarava sliku mladeži u ovoj zemlji. Učenici su nakon hvaljenja po društvenim mrežama ipak otkriveni pa ih čeka primjerena kazna i suočavanje s roditeljima.