<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Reakcije na odluku UEFA-e

Donosimo prve reakcije na odluku asocijacije UEFA u vezi sa utakmicom Srbija Albanija.

24. oktobar 2014, 12:00

Podsjećamo, Disciplinska komisija UEFA registrovala je prekinuti meč Srbija – Albanija pobjedom selekcije Srbije od 3:0, ali joj je i oduzela tri boda .

Određena je i kazna FSS, pa će naredna dva meča kod kuće selekcija Srbije igrati pred praznim tribinama.

FSS će morati da plati i 100.000 eura, baš kao i FS Albanije.


Potpredsjednik FSS Srbije Goran Milanović nije zadovoljan odlukom UEFA da prekinuti meč Srbija – Albanija registruje 3:0 za "orlove" ali im i oduzme te bodove.

"Nisam zadovoljan. Ne bih ništa više rekao, Fudbalski savez će se zvanično oglasiti", rekao je Milanović agenciji Beta.

Srbija će uz to naredna dva meča kao domaćin u Grupi I igrati bez prisustva publike, a oba FS su kažnjena sa po 100.000 eura. FSS će u petak od 13 razmotriti odluku UEFA i doneti odluku o eventualnoj žalbi.

U Grupi I Albanija ima četiri boda iz dve utakmice, a Srbija ima bod iz jednog meča.


Selektor Albanije Đani De Bjazi rekao je danas da odluka Evropske fudbalske unije (UEFA) da Srbiji dodjelili pobjedu službenim rezultatom (3:0) poslije prekinute utakmice u Beogradu nije pravedna.


"Razočaran sam presudom UEFA i ne mogu da razumijem odluke Disciplinske komisije. Teško mi je da prihvatim da smo poraženi na više strana, to nije pravda. Oduzeto nam je ono što smo stekli na terenu", rekao je De Bjazi, a prenosi italijanski list Tutosport.

Italijanski stručnjak najavio je da će se Fudbalski savez Albanije (FSHF) žaliti na ovu odluku.

Disciplinska komisija UEFA registrovala je prekinutu utakmicu u Beogradu između Srbije i Albanije službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je istovremeno srpsku selekciju kaznila sa oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

Takođe, Srbija će naredne dvije utakmice kao domaćin u kvalifikacijama igrati bez prisustva publike, dok će FSS i FSHF platiti i novčanu kaznu od po 100.000 evra.


Fudbalski savez Albanije reagovao je danas, nakon odluke UEFA-e kojom je utakmica prekinuta 14. oktobra u Beogradu, rezultatom 3:0 upisana u korist Srbije, kojoj su oduzeta tri boda.

Voditelj pravne službe Fudbalskog saveza Albanije Artan Hejdari je izjavio da će nogometni savez njegove zemlje nastaviti borbu za sva tri boda, jer je, prema njegovim riječima, odluka disciplinske komisije UEFA-e, nepravedna.

Predsjednik fudbalskog saveza Albanije (FSHF) Armando Duka najavio je žalbu na odluku UEFA o duelu Srbija - Albanija.

Bivši funckioner UEFA Dušan Maravić smatra da je odluka o prekinutoj utakmici između Srbije i Albanije izbalansirana kako nijedna strana ne bi bila u prednosti.

Maravić smatra da je dodatna kazna srpskom timu u vidu oduzimanja tri boda posledica prethodnih incidenata (Đenova, Kruševac, klubovi...).

"UEFA nam je ovom kaznom stavila do znanja da ne može više da toleriše nikakve incidente, što je kulminiralo oštrom kaznom", izjavio je Maravić Tanjugu.

Prema njegovim riječima, u UEFA sigurno smatraju da je odluka pravedna.

"Oni smatraju da je ovo pravedna odluka, iako smo mi nezadovoljni oduzimanjem tri boda. UEFA tom odlukom želi da izbalansira situaciju u grupi i postavi stvari tako da nijedna strana ne bude u podređenom položaju", rekao je Maravić.

Maravić ne očekuje da će UEFA promijeniti svoju odluku zbog najavljene žalbe Albanije, ili eventualne od Srbije.

VEZANA VIJEST: UEFA: Srbija - Albanija 3:0, ali Srbiji oduzeta tri boda