<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Moratti nakon 19 godina napustio Inter

Podnio ostavku

Massimo Moratti završio je 19-godišnju saradnju s Interom, dajući ostavku na funkciju počasnog predsjednika.

24. oktobar 2014, 12:00

 Bivši predsjednik kluba, koji je prodao 70 posto dionica Intera indonezijskom medijskom magnatu Ericku Thohiru u oktobru 2013. i predao dužnost predsjednika novom vlasniku, objavio je odluku da odstupa, što je potvrdio jedan od njegovih sinova kao i dvojica bliskih saradnika, prenio je "Goal". 

"Internazionale Holding Srl, kompanija u vlasništvu Massima Morattija i njegovih sinova, Angelomarija Morattija i Giovannija Moratti, koja posjeduje 29,5 posto dionica FK Inter, objavljuje da Angelomario Moratti, Rinaldo Ghelfi i Alberto Manzonetto podnose ostavke na mjesta direktora u FK Inter" - saopćeno je. 

" Internazionale Holding Srl također objavljuje da je Massimo Moratti danas dao ostavku na mjesto počasnog predsjednika FK Inter, poziciju koju mu je ponudio Erick Thohir u novembru prošle godine" - dodaje se.

Moratti je preuzeo Inter 1995. naslijedivši Ernesta Pellegrinija na mjestu predsjednika, a klub je u sezoni 2009./2010. osvojio trostruku krunu - Ligu prvaka, italijansko prvenstvo i Kup. 

Pod Morattijevim vodstvom, "Nerazzurri" su ukupno osvojili pet naslova prvaka Italije, četiri domaća kupa, četiri Superkupa Italije, Kup UEFA i Svjetsko klupsko prvenstvo 2010.