<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Lijanovići pušteni na slobodu

SARAJEVO

Apelaciono vijeće Suda BiH uvažilo je žalbe advokata i ukinulo pritvor braći Lijanović iz Širokog Brijega - Jerku, Jozi i Slavi, te Miloradu Bahilju i Mirku Galiću, uhapšenima u akciji "Meso" početkom septembra, potvrdila je Nada Dalipagić, advokat braće Lijanović.

24. oktobar 2014, 12:00

Nakon isteka jednomjesečnog pritvora, Sud BiH je uhapšenima, na prijedlog Tužilaštav BiH, produžio pritvor za još dva mjeseca.

Međutim, advokati su se žalili na ovakvu odluku smatrajući je neprimjerenom, jer osumnjičene osobe ni na koji način ne bi mogle boravkom na slobodi ometati dalji tok postupka, počiniti novo krivično djelo ili napustiti BiH.

U akciji u septembru bili su uhapšeni i Mladen Ivanković Lijanović, te Mirjana Šakota, Željko Mikulić, Dražen Kvesić i Zdravko Ivanković, koji su ranije pušteni na slobodu.

Tužilaštvo BiH uhapšene u ovoj akciji sumnjiči za organizovani kriminal, utaju poreza i pranje novca, čime su budžet oštetili za 11,6 miliona KM.