<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Realov stadion će se zvati Abu Dabi Bernabeu

Španija

Španski fudbalski velikan Real Madrid potpisao je dugoročni strateški sporazum sa naftnom kompanijom IPIC iz Abu Dabija, koji, između ostalog, uključuje i rekonstrukciju njegovog čuvenog stadiona Santjago Bernabeu.

29. oktobar 2014, 12:00

 "Ovim komercijalnim dogovorom Real će ostvariti jedan od velikih izazova i pretvoriti stadion Santjago Bernabeu u najbolji sportski objekat na svetu", navodi se na sajtu "kraljevskog kluba" iz Madrida.

Pored rekonstrukcije stadiona, unosnim sporazumom predviđeno je širenje Realove fudbalske škole po svetu i stvaranje nove digitalne medijske platforme.

Španski mediji tvrde da je kompanija sa Bliskog Istoka za 500 miliona evra kupila pravo na promenu imena stadiona i da će se on ubucuće zvati "Abu Dabi Bernabeu", a da je ugovor potpisan na 20 godina, prenosi sajt ABC.

"Ovaj stadion je vlasnik 10 titula prvaka Evrope. Real Madrid uz podršku odanih članova i pristalica nikada ne odustaje, kao što smo učili od Bernabeua i Di Stefana. Titule i pobjede uvijek su polazna tačka. Ako smo bili najbolji u 20. vijeku neka bude obaveza da budemo najbolji i u 21, tako da je ovaj sporazum sa IPIC strateški", rekao je predsjednik reala Florentino Perez.

Radovi predviđaju izgradnju pokretnog krova, velikog šoping centra, hotela i niza drugih sadržaja, a trebalo bi da budu završeni do 2017. godine.