<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ronaldo najbolji igrač, Modrić veznjak, a Simeone trener

Primera

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić proglašen je najboljim veznim igračem španske nogometne lige u prošloj sezoni po izboru Udruženja profesionalnih igrača La Lige.

29. oktobar 2014, 12:00

 Modrić, koji je lani bio jedan od najvažnijih igrača u ekipi Carla Ancelottija u pohodu na deseti naslov prvaka Evrope, prošle godine je za Real nastupio u 51 utakmici u kojima je postigao dva pogotka i ubilježio devet asistencija te imao 3.245 dodavanja od kojih je čak 2.854 bile uspješno. 

U najužem izboru za najboljeg ofenzivnog veznog igrača bio je i Ivan Rakitić, koji je prošle sezone osvojio Evropsku ligu kao kapiten Seville.

U njegovoj kategoriji za najboljeg je izabran vezist Barcelone Andres Iniesta, a bez priznanja nije ostao ni Rakitić koji je dobio nagradu za fair-play. 

Najviše priznanja dobio je Portugalac Cristiano Ronaldo, igrač Real Madrida, koji je nagrađen kao najbolji igrač španske lige, kao najbolji napadač te kao strijelac najatraktivnijeg pogotka što ga je postigao petom na utakmici protiv Valencije. 

Za najboljeg odbrambenog igrača izabran je Modrićev i Ronaldov suigrač Sergio Ramos, dok je za najboljeg golmana izabran sadašnji čuvar mreže Real Madrida Keylor Navas, koji je nagradu zaradio braneći u Levanteu. 

Najboljim trenerom u anketi profesionalnih igrača španske Primere izabran je strateg aktuelnog prvaka madridskog Atletica Diego Simeone.