<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zatvara se rudnik Kamengrad, bez posla ostaje 29 radnika

Sanski Most

Rudnik mrkog uglja Kamengrad u Sanskom Mostu bit će zatvoren. Bez posla bi moglo ostati 29 radnika. U Upravi za inspekcijske poslove Federacije tvrde da rudnik nema dozvolu za rad, kao ni koncesiju za eksploataciju rude, javlja Federalna TV.

30. oktobar 2014, 12:00

 Danas je u Rudniku mrkog uglja Kamengrad po treći put bila inspekcijska kontrola, koja će najvjerovatnije značiti i zatvaranje rudnika. "Kamengradu će biti zabranjen rad. Bit će zapečaćena rudarska oprema koja nema dozvolu, nemaju projekte, nemaju sve ono što treba jedan rudnik imati i - glavna stvar za nas - nemaju koncesiju", kaže Ibrahim Tirak, direktor Uprave za inspekcijske poslove FBiH.

U upravi rudnika tvrde da ne znaju šta se dešava i da oni sve rade po zakonu. "Pokušavali su proglasiti da nelegalno radimo, a mi smo na sudu dokazali da imamo sve zakonom propisane dokumente i projekte", tvrdi Marinko Atlija, direktor RMU “Kamengrad”.