<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Jazz Fest: Očekuje se rekordna posjeta publike

Ove godine jazz publika iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Mađarske dolazi u najvećem broju dosad.

30. oktobar 2014, 12:00

Da će ovogodišnje izdanje sarajevskog Jazz Festa postaviti nove rekorde u svojoj istoriji vidjelo se čim je objavljena impresivna lista učesnika 18. internacionalnog muzičkog festivala. Nezapamćen interes publike, ne samo iz Bosne i Hercegovine već i susjednih zemalja i zemalja regije za sve festivalske programe organizatori su prepoznali nakon što je počela rezervacija ulaznica putem interneta.

Ove godine jazz publika iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Mađarske dolazi u najvećem broju dosad. Interes vlada za sve koncerte a najveći broj posjetilaca iz regiona očekuje se od četvrtka 6. novembra kada će “vikend ratnici” pohoditi Sarajevo radi muzike.

“Kvalitetan program je i ove godine, možda više nego ikada, pokazao snagu i kvalitet Jazz Festa i zaista smo zadovoljni već sada nevjerovatnim odzivom publike uprkos opštoj besparici”, kaže Đana Karavdić iz direkcije Jazz Festa napominjući kako su dolazak u Sarajevo u prvoj sedmici novembra najavili posjetioci i iz Austrije, Italije i drugih zemalja.

“Najviše publike redovito dolazi iz Hrvatske i Srbije, posebno iz Beograda, a domaći posjetioci festivala koji dolaze izvan Sarajeva, u najvećem broju su iz Tuzle i Banja Luke. Ne smijemo zaboraviti ni 80 mladih muzičara iz cijele Bosne i Hercegovine i zemalja bivše Jugoslavije koji će sudjelovati u tradicionalnom regionalnom edukativnom programu Music Meeting tako da će Jazz Fest još jednom pokazati ne samo svoj kvalitet već i izrazit međunarodni karakter”, kažu u direkciji Jazz Festa.

Ulaznice za sve koncerte festivala koji će biti održan od 4. do 9. novembra, možete kupiti u box officeu u Bosanskom kulturnom centru, svakim danom osim nedjelje od 12.00 do 20.00. Više informacija možete naći na www.jazzfest.ba.