<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Invalidi ne odustaju od smjene ministra

ZAGREB

Predsjednik Udruženja hrvatskih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški pročitao je nakon izlaska iz Hrvatskog sabora, gdje su se predstavnici protesta zadržali jedva petnaestak minuta, proglas u kojem ističu da neće nastaviti razgovore o donošenju Ustavnog zakona o pravima hrvatskih veterana dok se ne ispuni zahtjev za smjenama ministra Predraga Matića i njegove zamjenice i pomoćnika, što su okupljeni pozdravili aplauzom.

30. oktobar 2014, 12:00

Glogoški je na Markovom trgu pozvao premijera Zorana Milanovića, predsjednika Republike Ivu Јosipovića i predsjednika Sabora Јosipa Leku da odrede datum i vrijeme kada će, kako je rekao, "šačica ljudi" doći na Markov trg i Trg bana Јelačića kako bi im pokazala njihovu snagu i zajedništvo, prenosi RTRS.

"Na njima je odluka. Početkom iduće nedjelje očekujemo da se predsjednici Vlade, Sabora i Republike izjasne o našim zahtjevima", rekao je Glogoški veteranima koji su se nakon toga ponovno uputili ispred Ministarstva u Savskoj ulici.

Okrugli sto na kojem se u Saboru danas trebalo raspravljati o  pravima veterana potrajao je svega petnaestak minuta jer su nakon uvodnih riječi Leke i Glogoškog predstavnici invalida i veterana napustili skup.

Povorka s oko 800 hrvatskih ratnih vojnih invalida  došla je pred Hrvatski sabor nešto iza podneva na skup o njihovim pravima, na koji ih je pozvao Leko.

Na Markov trg, koji obezbjeđuju jake policijske snage, veterani su došli noseći sliku preminule Nevenke Topalušić, državne zastave i zastave gardijskih brigada, te transparente s porukama "100 posto za Hrvatsku" i "Uvijek vjerni Bogu i domovini".