Inspirisan sličnim video zapisima koji bilježe iskustvo žena u Kairu i Briselu, snimak, u trajanju od dvije minute, realizovan je u razmaku od 10 sati u nekoliko njujorških četvrti. Postavljen na internet, za kratko vrijeme je imao više od 10 miliona pregleda i izazvao lavinu reagovanja. 

"Ovo ozbiljno utiče na način na koji živimo", kazala je Emili Mej, direktorka organizacije za borbu protiv uličnog zlostavljanja "Hollaback!" koja je inicijator snimka. 

Video, čiji je autor Rob Blis, snimljen je kamerom koju je Blis držao u svom rancu dok je hodao nekoliko metara ispred glumice Šošane Roberts, koja je za ovu priliku na sebi imala farmerke i majicu.

Ni u jednom trenutku mlada glumica nije imala bilo kakav vizuelni kontakt sa muškarcima s kojim se mimoilazila, niti je s njima razgovarala. 

To ih, medjutim, nimalo nije spriječilo da joj upućuju svoje komentare. 

Roberts je rekla da broj komentara koji je tog dana zabilježila kamera za nju ne predstavlja ništa neobično. 

"Ono što najviše zabrinjava je njihova učestalost", navela je ona, dodavši da su joj dobacivali svakojaki muškarci. 

Na opasku da su pojedini muškarci, očigledno, bili samo ljubazni i želeli da je pozdrave, Mej odgovara da problem s uličnim zlostavljanjem je upravo u tome što jedno bezazleno "dobro jutro" može lako da eskalira u seksualne komentare i napade.