<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kako smo ubijali vrijeme na dosadnim časovima

Nekada davno, u doba bez mobilnih telefona, interneta i društvenih mreža, učenici su prekraćivali vrijeme na dosadnim časovima igrajući se Zanimljive geografije, Podmornice, Iks Oks, Vješanje… Zadnja strana sveske i olovka je sve što nam je bilo potrebno. Sjećate li se?

02. novembar 2014, 12:00

PODMORNICE

Podmornice ili potapanje brodova – mnogima omiljena igra. Zadnja strana sveske i olovka je sve što nam je bilo potrebno da “ukrstimo” brodove sa protivnikom iz školske klupe.

2

IKS OKS

Iks oks – brza i jednostavna igrica koju svi znamo. Može da se igra na papiru, kredom na betonu a danas naravno na kompjuteru ili mobilnom telefonu. Iks oks je nekada bila idealna zanimacija na dosadnim časovima .

2

ZANIMLJIVA GEOGRAFIJA

Kada je čas dosadan, 45 minuta deluje kao godina! Ova igra je bila idealna da se prekrati vreme. Mada, pojedina slova su nam zadavala glavobolje (Č, Ć, Ž…).

3

BACANJE AVIONA OD PAPIRA

Papirni avion koji u visokom luku leti preko učionice nije bio retka pojava.

VJEŠANJE

“Vješala” su se mogla videti na zadnjim stranama u mnogim sveskama.


PISANJE PO ŠKOLSKOJ KLUPI

Kad je dosadno na času, školska klupa postaje idealno mesto za ispoljavanje “umetničkog dara”, pa je “ukrašavanje”  iste najrazličitijim crtežima, ljubavnim porukama, navijačkim grafitima, puškicama… bilo nezbežno.  Ako ništa drugo, sigurno ste se bar jednom potpisali na školsku klupu.

6

GRICKANJE KRAJEVA OLOVKI

Idealno za smirivanje živaca na dosadnim časovima. Svako je u pernici imao bar jednu takvu olovku.

Izvor: Nostalgicno.com