<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Šešelj nije sletio u Beograd, radikali ga i dalje čekaju

BEOGRAD

Vojislav Šešelj je trebalo da se ukrca na večerašnji let, stigao je na amsterdamski aerodrom, ali se od toga u poslednji trenutak odustalo, rekla je za "Blic" jedna od stjuardesa na letu Airbusa A319 koji je oko 15 minuta iza ponoći sletio na aerodrom "Nikola Tesla".

08. novembar 2014, 12:00

Putnici sa leta iz Amsterdama, vidno zbunjeni nenadanim "dočekom" koji su im priredile pristalice SRS,  potvrdili su za "Blic" da lider radikala nije bio u avionu.

Međutim, oko 40 pristalica i simpatizera Srpske radikalne stranke i dalje je na aerodromu, a kontroliše ih interventna jedinica policije.

Oni su počeli da pristižu još oko 23 sata ispred ulaza na dolazni terminal aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu.

Imaju stranačka obilježja i, kako tvrde, čekaju dolazak Vojislava Šešelja.

Kako javlja reporter "Blica" sa lica mjesta, nekoliko desetina ljudi sa bedževima i majicama sa likom lidera SRS i zastavama čeka ispred ulaza na aerodrom.

"Nemamo proverene informacije da Šešelj dolazi večeras, ali, s obzirom da je razdužio ćeliju u Hagu, verujemo da će stići"; rekao je tada jedan od okupljenih radikala.

Pristalice SRS i dalje pristižu na aerodom.

Pripadnici policije ne pokušavaju da ih sklone sa prostora ispred ulaza, ali zabranjuju slikanje foto-reporterima.

Avion sletio

Kako javlja Blic, avion iz Amsterdama je sletio na beogradski aerodrom 15-ak minuta iza ponoći.

Kašnjenje

Avion iz Amsterdama, u kojem se, kako veruje oko 40 pristalica i simpatizera Srpske radikalne stranke, nalazi Vojislav Šešelj, i dalje, 10 minuta poslije ponoći, nije sletio na beogradski aerodrom iako je to trebao da uradi oko 23.50.

Svi ostali avioni koji su po noćašnjem redu letenja trebalo da slete na aerodrom - sletjeli su.

Šešelj nije ušao u avion za Srbiju

Kako je za B92 rečeno u SRS, predsjednik te stranke Vojislav Šešelj nije među putnicima aviona koji je večeras u 21.30 poletio iz Holandije u Srbiju.

Navodno je procedura takva da optuženik po odlasku iz Haga treba da dobije telefonsku vezu na 10 sekundi kako bi javio da je ušao u avion, ali kako do toga nije došlo nije izvjesno da je Šešelj krenuo na put ka Srbiji.

Liječenje

Iz Holandije Šešelj će doći sa privremenom putnom ispravom, jer je njegov pasoš sa kojim je 2003. otišao u Hag - odavno istekao.

Od trenutka kada stigne u porodičnu kuću u Batajnici, on može da radi šta želi - slobodno da izlazi, daje izjave, nastavi da se bavi politikom...

Ipak, prvo što će uraditi poslije razgovora s porodicom jeste, najvjerovatnije, odlazak na liječenje, ali se, zasad, ne zna u kojoj bi to zdravstvenoj ustanovi moglo biti, pišu Večernje novosti.

Milovan Bojić, član tima ljekara koji su u Hagu pregledali Šešelja i zatražili njegovo oslobađanje iz medicinskih razloga, kaže da se nije čuo sa njim otkako je donijeta odluka o oslobađanju

"Ako Vojislav odluči da me pozove, ja sam spreman da mu pomognem. Neophodno je da se što pre obave sve analize i donese odluka o načinu lečenja. Tada ćemo znati i gde će biti lečen", rekao je on.