<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

KUPEK 104: Priča o Presingu, Neurokremu, I duhovima koji sviraju i pjevaju

Prošle je skoro 25 godina otkako je legenda podzemlja, Zdenko Franjić, u svoj tefter i portfolio upisao ime: Presing.

20. novembar 2014, 12:00

U međuvremenu, Zdenin portolio je postao predebeo, kroz isti su prodefilovali stotine bendova od kojih su neki i stali na tom jednom izdanju, a neki su odperjali dalje jer su prerasli Zdenin način poslovanja, ako se to tako može zvati.

Sa Presingom je stvar bila malo drugačija jer je tu vezu prekinuo rat. Svejedno, i nakon 25 godina postoji nit koju Presing prati. Broj albuma se i dalje može izbrojati na prste jedne ruke, a za razliku od mnogih koji su započeli karijere početkom mračnih 90-ih godina, Presing je ostao dosledan i beskompromisan.

Kraka i Kiza od početka čine rukovodeći kadar. Među njima su postojale i postoje nesuglasice koje su dovodile i do raspada benda. Bilo je i najava poslednjih koncerata ali samo do najave nekog sledećeg. Bina je mesto gde Presing živi.

Ovih dana kreću u novu životnu turneju vođeni „Neurokremom“, najnovijim Presing albumom o čemu smo u 104. KUPEK-u pričali sa Kizom Radovićem.

Na žalost, vremena za priču o Kizinoj poeziji ovoga puta nije bilo zbog priprema za predstojeće koncerte, ali obećavamo da ćemo to ispraviti prvom prilikom. Kiza je ovde ipak bio kao frontmen Presinga.

Drugi deo emisije posvetili smo I duhovima. Neka vas ne zbunjuje taj veznik „i“. Tako je kako je, a zašto je tako kako je, zbog čega je najnoviji singl „Bela zastava“ manifest o nepristajanju, ali i drugim čarima postojanja benda KUPEK-u su nastojali približiti Milan i Vlada.

Razgovore smo zalili sa "Neurokremom", novim albumom Presinga, kao i starim delima I duhova. O novima će se tek pričati i novi će se tek slušati na nekim od narednih koncerata.

Ovaj raspevani KUPEK slušajte i uživajte OVDJE