<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pronađeno još ostataka žrtava pada aviona

HAG

Dijelovi tijela žrtava pronađeni su na mjestu pada malezijskog aviona MH17 na istoku Ukrajine, saopštila je holandska vlada, javila je ruska novinska agencija Tass

21. novembar 2014, 12:00

Prikupljeni dijelovi tijla biće poslati u Harkov, gdje se obavljena preliminarna forenzička analiza prije transportovanja u Holandiju na identifikaciju.

Da se završi posao prikupljanja ostataka olupine aviona biće potrebno još nekoliko dana, naveli su holandski zvaničnici.

Međutim, "atmosfera na mjestu nesreće je i dalje nestabilna, pa odluka da li da se nastavi s radom vrši se svakodnevno, u zavisnosti od bezbjednosne situacije", navodi Tass.

Tass podsjeća da je 17. jula srušio avion Boing 777-200 kompanije "Malezijan Erlans" na letu MH17 iz holandskog grada Amsterdama do malezijske prestonice Kuala Lumpur.

Putnički avion sa 298 putnika i članova posade srušio se u regionu Donjeck u istočnoj Ukrajini od kojih su većina, preko 190 putnika bila Holanđani.

Holandski bezbjednosni odbor koji vodi istragu i koordinira međunarodnim timom istražitelja saopštio je, u preliminarnom izvještaju od 9. septembra, da se Boing 777-200 raspao u vazduhu, vjerovatno kao posljedica strukturne štete prouzrokovane velikim brojem visoko-energetskih objekata koji su pogodili avion spolja.