<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Sukobi u Meksiku zbog nestalih studenata

MEKSIKO SITI

U meksičkoj prijestonici su izbili sukobi između policije i demonstranata koji protestuju zbog nestanka 43 studenata, za koje se pretpostavlja da su ubijeni, objavili su lokalni mediji.

22. novembar 2014, 12:00

Maskirani demonstranti su palili automobilske gume, bacali dimne bombe i petarde na policajce, koji su na to odgovorili suzavcem u pokušaju da rastjeraju izgrednike, prenijela je agencija AFP.

Prethodno je više stotina demonstranata tokom sat vremena blokiralo glavni put koji vodi ka aerodromu, pa su patrolna policijska kola morala da sa trotoara pored puta kupe putnike sa koferima koji nisu imali prevoz do grada.

U Meksiko Sitiju se već nedjeljama održavaju protesti zbog načina na koji vlada riješava slučaj nestanka 43 studenata, za koje tužilaštvo tvrdi da su ih korumpirani policajci predali članovima narko kartela "Gereros Unidos", koji su kasnije priznali da su studente ubili i zapalili.

Studenti su nestali tokom demonstracija u gradu Iguali, u noći 26. septembra, kada je gradonačelnik tog grada naložio policiji da se suprotstavi demonstrantima. Te noći je u sukobima takođe poginulo šestoro ljudi.