<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Svjetski dan djeteta - akcije za djecu sa poteškoćama u razvoju

U Bosni i Hercegovini jučer je obilježen Svjetski dan djeteta i to nizom aktivnosti. Jednu od njih zajednički su sproveli UNICEF i Udruženje INFOHOUSE u nekoliko škola u Sarajevu i Banjaluci. U Sarajevu su djeca na Dobrinji u OŠ 'Skender Kulenović' organizirala 'Igre bez granica', dok su u Banjaluci djeca iz OŠ 'Milutin Bojić' organizirala posjetu Javnoj ustanovi centar 'Sunce' gdje su sa korisnicima ovog centra radili različite kreativne radionice.

21. novembar 2014, 12:00

Ovo su aktivnosti koje su dio projekta   „Shvatite nas ozbiljno! – Djeca poručuju odraslima“ gdje se učesnicima omogućilo da izraze dječije želje i potrebe na jednostavan način, ali i da sami kreiraju i izvedu 10 lokalnih projekata koji se odnose na društvenu uključenost djece sa poteškoćama u razvoju.

"Pomogla bih: u praćenju nastave, uključivanju u društvo, postavila bih specijalizovanu osobu tako da im bude lakše, postavila bih u svakom kabinetu udžbenike na njihovoj abecedi i CD-ove da pomoću njih uče', rekla je jedna učenica OŠ "Skender Kulenović" iz Sarajeva.

"Ja vidim da je djeci sa poteškoćama teško da se uključe u društvo, ali pokušao bih da pokažem društvu kako su oni djeca i kako oni imaju pravo na igru i druženje', riječi su jednog učenika u OŠ "Sveti Sava' iz Istočnog Novog Sarajeva.