<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

10 slavnih bogataša odraslih u teškoj bijedi

Prema podacima Biroa za statistiku u SAD je prošle godine bilo 45,3 miliona siromašnih, što je oko 14,5 odsto cjleokupnog stanovništva. Postoje li šanse da se neki od njih za koju godinu obogate, kao što je slučaj sa mnogim bogatim slavnim ličnostima koje su rođene i odrasle u siromaštvu?

24. novembar 2014, 12:00

 HILARI SVONK -  40 miliona dolara

Živjela u prikolici

Prije nego što je postala dobitnica dva Oskara i prije nego što je dobila svoju zvijezdu na holivudskom Bulevaru slavnih, Hilari Svonk je živjela u bijedi i sirotinji. Njena porodica preselila se u prikolicu u Belingem u Vašingtonu kada je imala samo šest godina. U 16. godini sa majkom je otišla u Los Anđeles, gdje su jedno vrijeme živjele u automobilu.

SARA DŽESIKA PARKER - 90 miliona dolara

Živjela od socijalne pomoći


Iako je njena majka ima stalan posao, teško su živjeli zato što je Sara bila jedno od osmoro djece u kući. “Živjeli smo od socijalne pomoći. Bili smo siromašni i nismo mogli to da sakrijemo. Dešavalo se da ostanemo bez struje.” Ali, njena majka je sve činila da Sara ne odustane od svoje ljubavi prema plesu. Nekako je skupila novac i slala je na časove baleta i pjevanja.

DŽIM KERI - 150 miliona dolara


Prekinuo školovanje u 15. godini


Iako je prve godine života živio normalnim životom, sve se promijenilo kad je postao tinejdžer, jer je njegov otac ostao bez posla. “Kad je tata ostao bez posla, sve se raspalo. Živjeli smo u kombiju. Prekinuo sam školovanje kad sam imao 15 godina i počeo da zarađujem radeći kao domar.”

DEMI MUR  - 150 miliona dolara

Majka joj je bila alkoholičarka


Ona je baš imala teško djetinjstvo. Otac je napustio porodicu prije nego što je rođena. Njena majka se ubrzo preudala, ali njen očuh je često mijenjao poslove, dok se majka borila sa problemima sa alkoholom.

EMINEM - 160 miliona dolara

Trpio vršnjačko nasilje


Slavni reper se dobro namučio prije nego što je stigao tu gdje jeste. Prije nego što je osvojio više od 150 nagrada, uključujući i Oskara, seljakao se sa majkom između Misurija i Mičigena, da bi se na kraju skrasili u Detroitu. Teško su spajali kraj s krajem, a njega su vršnjaci maltretirali u školi.

LEONARDO DI KAPRIO - 220 miliona dolara

Djetinjstvo proveo u kraju kao iz filma "Taksista"


Živio je sam sa majkom u Los Anđelesu koja je često radila i po dva posla kako bi se prehranili. “U mojoj ulici je bila organizovana prostitucija, dešavali su se zločini i bilo je nasilja. Bilo je kao u filmu ‘Taksista’”, izjavio je Di Kaprio.

TOM KRUZ 

Otac mu bio nasilan


Tom Kruz odrastao je u siromašnoj porodici u kojoj je otac bio nasilan. Srećom, majka je ostavila oca kad je Tom bio u srednjoj školi i ta promjena mu je pomogla da kasnije postane uspješan.

MARAJA KERI - 510 miliona dolara

Poslije razvoda roditelja sve krenulo naopako

Sve je krenulo naopako poslije razvoda njenih roditelja. Međutim, kada je njena majka poslije nekoloiko godina uspjela da zaradi nešto novca kao operska pjevačica i vokalni trener, preselili su se u bolji kraj.

DŽEJ ZI - 550 miliona dolara

Dete s ulice


U svojoj knjizi “Decoded” reper, koji je odrastao u Bruklinu, piše: “Moj život je imao dva glavna perioda: kad sam bio sitni prevarant i kad sam postao reper. Do svoje 13. godine uglavnom sam živio na ulici.”

OPRA VINFRI - 2,9 milijardi dolara

Živi dokaz ostvarenja "američkog sna"


Rođena je u Misisipiju, majka je napustila dok je bila još mala, tako da je odrasla sa bakom. Bila je toliko siromašna da je nosila odjeću pravljenu od džakova za krompir. Pored svega još je bila i seksualno zlostavljana od svoje devete godine.