<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Apple ulazi u svijet virtuelne realnosti?

Apple je spreman za otvaranje još jednog fronta sa rivalima Googleom i Samsungom, ali u ovom poslu i sa kompanijom Oculus.

25. novembar 2014, 12:00

Kompanija je počela da traži ljude koji imaju iskustvo u polju virtuelne realnosti, "unapređene stvarnosti" i 3D grafike.

"Ovaj stručnjak bi razvijao aplikacije visokih performansti koje se integrišu u sisteme virtuelne realnosti zarad izrade prototipa i testiranja", navodi se u objavljenom konkursu.

Oglas za posao, koji je uočio sajt 9to5Mac, ne daje više detalja o tome šta Apple zaista planira, ali je ranije objavljeno da momci i devojke u Kupertinu već imaju spremno nekoliko patenata vezanih za VR, piše B92.

Kako piše TechnoBuffalo, ne treba očekivati da se detalji projekta uskoro objave, a iako bi bilo logično da se lansira neki tip VR naočara, možda se radi i na nečemu nalik Google Cardboardu ili Samsung Gear VR-u, samo što bi bilo dizajnirano da koristi Ajfon kao displej.