<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Neobični koncert Boba Dilana za samo jednu osobu

FILADELFIJA

Među najekskluzivnijim koncertima na svijetu ovaj svakako zaslužuje prvo mjesto: američki muzičar Bob Dilan i njegov bend održali su u nedelju koncert pred samo jednom osobom.

26. novembar 2014, 12:00

Srećni posjetilac ovog ultra privatnog nastupa, održanog u Muzičkoj akademiji u Filadelfiji, bio je zvijezda švedske televizije Fredrik Vikingson koji priprema seriju filmova o iskustvu pojedinca u događajima koji su predviđeni za veliku publiku.

Šveđanin je u izjavi za časopis Roling Stoun objasnio da će ovaj specijalni događaj biti deo filmske serije "Experiment Ensam" (Eksperimentiši sam).

Dilan, koji i u 73. godini i dalje nastupa, istog dana je u Filadelfiji održao još jedan koncert, ovog puta tradicionalniji, pred velikom publikom.

Pred 41-godišnjim Vikingsonom, koji je sjedio sam u drugom redu u koncertnoj dvorani, Dilan je, pak, izveo svega četiri numere, obrade hitova pionira rokenrola, poput "Heartbeat" Badija Holija i "Blueberry Hill" Fatsa Domina.

"Sve vrijeme sam se smiješio kao da sam bio na ekstaziju. Vilica me je boljela satima poslije koncerta jer nisam mogao da prestanem da se smiješim", rekao je Vikingson.

On je kazao da nije otišao na koncert koji je Dilan održao kasnije u Filadelfiji, smatrajući da "ništa nije moglo da nadmaši" njegovo iskustvo.  

Umjesto toga, proveo je veče u karaoke baru i pjevao Dilanove pjesme sa gostima.

"Dilanov koncert za jednu osobu" je sniman sa osam kamera, a 15-minutni dokumentarac će biti objavljen na JuTjubu 15. decembra.