<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Moskva neće nacionalizovati sredstva stranih kompanija

ŠTUTGART

Rusija nema namjeru da nacionalizuje sredstva stranih kompanija u zemlji, rekao je ministar za ekonomski razvoj Aleksej Uljukajev nakon sastanka sa njemačkim biznismenim

26. novembar 2014, 12:00

"Naravno da ne planiramo tako nešto", rekao je Uljukajev, nakon što su mediji objavili da bi Rusija mogla da uvede "crne liste" i nacionalizuje imovinu njemačkih kompanija.

Govoreći nakon sastanka koji je organizovala trgovinska komora Štutgarta, Uljukajev je rekao da ta pitanja "predstavljaju odjek zloglasnog zakona o kompenzaciji zbog sankcija Zapada", prenosi TASS.

Izvršni direktor banke VTB Andrej Kostin rekao je da su njemačke kompanije izrazile zabrinutost da bi Rusija mogla da nacionalizuje sredstva stranih kompanija, uključujući njemačke, kao odgovor na sankcije Zapada.

On je dodao da se firme u Njemačkoj sada suočavaju sa problemom finansiranja izvoza u Rusiju dok "Kinezi nemaju te probleme".

Kostin je rekao da su njemačka državna razvojna banka KfV i druge banke odbile da pomognu u pogledu sankcija koje su uvele EU i SAD.