<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Stoke City bolje igra protiv velikih klubova

Asmir Begović

Nakon razočaravajućeg poraza od Burnleya, nogometaši Stokea se spremaju za težak mjesec koji je ispred njih.

28. novembar 2014, 12:00

 Sljedećeg vikenda Stoke gostuje u Liverpoolu, a već u utorak slijedi dvoboj s Manchester Unitedom na "Old Traffordu". Prije Boxing daya će na gostovanje Palaceu u London, dok će dočekati Arsenal i Chelsea na Britanniji. 

Golman Stokea i bh. reprezenatcije Asmir Begović izjavio je da njegovim igračima i njemu slijedi niz teških mečeva, ali da je to očekivano, s obzirom na jačinu lige.

"Nije lako, naravno" - izjavio je Begović za vlastitu internet stranicu. 

" Ali, ako pitate mene, onda ne može biti bolje. Ovo je Premier liga, najbolja liga na svijetu, uživamo je igrati i ako želite biti među najboljima onda morate i igrati protiv njih. Bit će teško, naravno, moramo dati sve od sebe, ali to je naš posao. 

Nemamo se razloga plašiti. Imamo neke problem, propustili smo veliku šansu protiv Burnleya, ali život ide dalje. Najvažniji je sljedeći meč i osvajanje bodova. Čini se da bolje igramo protiv velikih timova, tako da bi ovaj raspored mogao biti i dobra stvar za nas" - zaključio je Begović.