<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Premijera predstave Sedam i po u Banjaluci

<p>Predstava "Sedam i po" rađena je u koprodukciji Narodnog pozorišta RS, beogradskog pozorišta "Atelje 212" i Novosadskog pozorišta i okupila je  glumačku ekipu iz ta tri teatra.</p>

07. mart 2011, 12:00

Premijera pozorišne predstave Miroslava Momčilovića pod nazivom "Sedam i po" u režiji Darijana Mihajlovića biće održana večeras u 20 časova u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.

Predstava rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta RS, beogradskog pozorišta "Atelje 212" i Novosadskog pozorišta i okupila je glumačku ekipu tri pomenuta teatra koja učestvuju u produkciji predstave.

Predstava će imati i tri premijere, poslijee ove banjalučke, u aprilu će biti izvedena u Novom Sadu i Beogradu.

"Sedam i po" je drama sastavljena od sedam priča, od kojih svaka govori o jednom od sedam smrtnih grijehova.

Reditelj Mihajlović je rekao da će se njihova predstava veoma razlikovati o istoimenog filma jer "film ima novobeogradsku etiku i estetiku dok će predstava biti univerzalna ljudska priča".

On je dodao da je to antinostalgični komad koji se bavi našim mitomanijama ali ne u svjetlu naše prošlosti, nego sadašnjosti.

U glumačkoj ekipi projekta "Sedam i po" su novosadski glumci Emina Elor, Aron Balaž, Ištvan Kereši i Irena Abraham.

Među glumcima u beogradskoj ekipi su Svetislav Bule Goncić, Zoran Cvijanović, Feđa Stojanović, Marinko Madžgalj, Miloš Somolov i Ružica Sokić.

Banjalučki glumački tim čine Boris Šavija, Aleksandar Stojković, Nikolina Jelisavac, Gordana Milinović i Slađana Zrnić.

Projekat "Sedam i po" se radi u produkciji Ateljea 212, banjalučkog Narodnog pozorišta i Novosadskog pozorišta.