<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nastup koji je oduševio publiku: Lucić i Dežulović u Banjaluci (FOTO)

Nastup legendarnog dvojca Predraga Lucića i Borisa Dežulovića pod nazivom "Melodije BUKE i Azbuke" održan je sinoć u prepunom pozorištu Jazavac u Banjaluci.

06. decembar 2014, 12:00

Kroz njihovo "skreniranje" prošli su regionalni politički moćnici, estradne ličnosti, kulturnjaci i mnogi drugi, a njihova pjesma i kritika još jednom nam je potvrdila u kakvom društvu živimo.

Publika je velikim aplauzom pozdravljala njihovu pjesmu, poeziju i priču, a smijeh nije prestajao.

Podsjetimo da je ovaj događaj organizovan povodom 15 godina od nastanka BUKE, a ovaj nastup prvi je u nizu u Godini Buke koja je sinoć počela. Tokom ove Godine u Banjaluci ćemo, ali i širom Bosne i Hercegovine i regije, organizovati otvorene razgovore, koncerte, predstave i izložbe.

Cilj nam je da se na ovaj način još bolje upoznamo, ali i da vam predstavimo naše drugare, ljude sa kojima sarađujemo, od kojih učimo i koje smatramo važnim.

Melodije BUKE i Azbuke

"Melodije BUKE i Azbuke" ujedno su i pjesnički kabare i sit-down komedija i raspjevani performans u izvedbi splitskih novinara. "Melodije Buke i Azbuke " predstavljaju feralovsku formu svih formi i protiv svih uniformi.

Kroz Melodije defiliraju sveštenici i predsjednici, general-kaplari i kriminal-kapitalisti, veletrgovci i mali bogovi, lica iz čitanki i s međunarodnih potjernica, poslovođe rata i mira, nacionalni bardovi i multinacionalni brendovi, telekomunisti i demokratori, guslarske filharmonije i turbofolk klape...

"Melodije Buke i Azbuke" su festival urnebesnih balada o junačkim zločinima i posvećenim herojima, o pastirima i stadima, o tranziciji kriminala u vrlinu i o pretvorbi domoljublja u pljačku materinu...

Ovaj nastup imao je i humanitarni karakter, a skupili smo oko 1.200 KM
koje planiramo donirati za pomoć u liječenju sedmomjesečnog Nenada Jokića iz Bratunca, mališana koji se rodio bez jednjaka.

Zahvaljujemo se svima koji su pomogli realizovati ovaj lijepi događaj, ekipi pozorišta Jazavac, Aleksandru Čaviću na fotografijama i naravno najvažnije, hvala svima vama koji ste došli i bili sa nama.

Nismo mogli bolje početi obilježavati 15 godina Buke.

Pogledajte fotografije sa nastupa...