<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Instagram se ponovio - prvi put poslije 2 godine

Instagram je popularan servis za dijeljenje fotografija i podaci govore da ima preko 300 miliona korisnika. Pod pritiskom konkurencije (uglavnom VCSO Cam-a), najzad je objavio novu verziju svoje aplikacije, i to poslije dvije godine, koja sadrži nekoliko noviteta od kojih je najvažniji dodatak - pet novih filtera.

17. decembar 2014, 12:00

Slumber, Crema, Ludwig, Perpetua i Aden su nazivi novih filtera koji daju "suptilne promjene" vašim slikama i realističnijji izgled, za razliku od prethodnih filtera koji su drastično naglašavali razlike.


Poenta je u tome da su prethodnih 19 filtera već svima bili prepoznatljivi pa im je bilo potrebno malo osvježenja. I tako su se pojavili novi filteri koji će krasiti vaše nove fotografije, a takođe, poznato je da osim predefinisanih filtera imate mogućnost ručnog uređivanja fotografija, za one s malo više znanja i strpljenja. 

Možda je važno da se napomene da meni za izbor filtera ima nešto izmijenjeni dizajn pa ćete tako od sada vidjeti zamućenu sliku u samom meniju kako bi dobili utisak kako će vaša slika izgledati.

Uz filtere Instagram je objavio i novi alat za perspektive koji ide ruku pod ruku s drugim alatima za kropovanje fotografija i ravnanje istih, komentari se sada pojavljuju u realnom vremenu i od sada je moguće dodati usporene video snimke.