<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nove opcije na Facebooku koje vjerojatno niste primijetili

Najveća društvena mreža Facebook uvela je nekoliko novosti za svoje korisnike, koje možda nisu vidljive na prvi pogled.

17. decembar 2014, 12:00

Facebook je uveo novu opciju koja mobilnim korisnicima automatski poboljšava fotografije snimljene pomoću pametnog telefona. To je zasad omogućeno vlasnicima iPhonea, a bolje fotografije uskoro stižu i na zaslone Android uređaja. Korisnici ipak zadržavaju kontrolu, pa uz pomoć "klizača" mogu prilagoditi svjetlinu, osjenčanost i oštrinu fotografije ili vratiti sve u originalno stanje.

Osim ljubitelja fotografije, nove mogućnosti dobili su i oni koji ne mogu bez emotikona i sličica u tekstualnim porukama. Naime, Facebook je unaprijedio pretraživanje zabavnih "naljepnica" kojih sada već ima popriličan broj, prenosi Poslovni.hr.

Nova tražilica se trenutno uvodi korisnicima i desktop i mobilne inačice Facebooka, što znači kako vjerojatno još nije dostupna svima.

The Next Web istovremeno piše kako Facebook testira i novu opciju u Grupama koja će korisnicima omogućiti prodaju stvari, odnosno objavu svojevrsnih malih oglasa sa slikom, opisom, cijenom i lokacijom. Opcija se već pojavila na pojedinim grupama, ali još nije sasvim jasno hoće li je Facebook proširiti na sve grupe i korisnike.